Pallas 70 Oktatási Kft - Nyilvántartásba vételi szám: E-000493/2014

Vizsgára jelentkezés feltételei, távolmaradás


A vizsgajelentkezés lehetséges módjai:

a)   Online (kizárólag modulzáró vizsgákra)

b)   Személyesen (modulzáró és komplex záróvizsgára egyaránt)

FONTOS:

Jelentkezési határidő: Kérjük, hogy a vizsgalehetőségekről és jelentkezési határidőkről idejében tájékozódj a tanulmányi osztályon, illetve az interneten. (Vizsganaptárak)

FŐBB TUDNIVALÓK MODULZÁRÓ VIZSGÁVAL KAPCSOLATBAN:

Határidőn túli jelentkezés: Központi modulzáró esetén a jelentkezési határidő lejárta után, de legfeljebb a vizsga napját megelőző 20. napig, az intézmény által összeállított modulzáró esetén a vizsga napját megelőző 3. napig, a vizsgadíjon felül a vizsga díjának 50%-a kerül különeljárási díjként felszámolásra. Ebben az esetben jelentkezni kizárólag személyesen, a jelentkezési lap kitöltésével és az előre meghatározott vizsgadíj és az eljárási díj készpénzben vagy bankkártyával történő befizetésével lehet. Központi modulzáró esetén csak korlátozott létszámban fogadhatunk el utólagos jelentkezéseket.

Vizsgalemondás: A vizsgázó a jelentkezését a vizsgához tartozó jelentkezési határidő lejárta előtt írásban visszavonhatja. Ebben az esetben a teljes vizsgadíj jóváírásra kerül következő vizsgára történő jelentkezésnél. A jelentkezési határidő lejárta után történő visszamondás esetén viszont, ha a későbbiekben újra jelentkezik ugyanazon modul egy következő vizsgaidőpontjára, a vizsgadíj 50%-a fizetendő lesz.

Távolmaradás: Amennyiben a vizsgázó a modulzáró vizsgán, melyre előzetesen bejelentkezett (és ennél fogva a díját befizette), nem jelenik meg, távolmaradását nem kell igazolnia, a későbbiekben egy következő vizsgaidőpontra való jelentkezéskor a vizsgadíj 50%-a fizetendő.

FŐBB TUDNIVALÓK SZAKMAI VIZSGÁVAL (KOMPLEX ZÁRÓVIZSGA) KAPCSOLATBAN:

Határidőn túli jelentkezés A jelentkezési határidő lejárta után a vizsga napját megelőző 20. napig 5000 Ft különeljárási díj fejében korlátozott létszámban elfogadhatunk jelentkezéseket. Ebben az esetben jelentkezni kizárólag személyesen, a jelentkezési lap kitöltésével és az előre meghatározott vizsgadíj és az eljárási díj készpénzben vagy bankkártyával történő befizetésével lehet.

Vizsgalemondás: A vizsgázó a jelentkezését a vizsgához tartozó jelentkezési határidő lejárta előtt visszavonhatja. Ebben az esetben a teljes vizsgadíj jóváírásra kerül következő vizsgára történő jelentkezésnél. A jelentkezési határidő lejárta után, de legfeljebb a vizsga napját megelőző 20. napig a vizsga írásban történő lemondása esetén a vizsgadíj 100% jóváírásra kerül. Az ebben az esetben felmerülő 5000 Ft különeljárási díjat a következő vizsgajelentkezéskor kell befizetni. Az eljárási díj kizárólag készpénzben vagy bankkártyával fizethető be.

Távolmaradás: Amennyiben a vizsgázó a vizsgán bármilyen okból nem jelenik meg, a vizsgadíjat nem áll módunkban jóváírni, illetve visszafizetni. A távolmaradást ettől függetlenül mindenképp igazolni kell (orvosi vagy munkahelyi igazolás).

A jelentkezés módja más intézmények hallgatói számára (a fentebb leírtakon túl):A teljes vizsgaszabályzat megtekinthető itt: Vizsgaszabályzat 2017. (pdf) »